Свидетелка, която се яви на новия процес срещу полицай Венцислав Караджов,

...
Свидетелка, която се яви на новия процес срещу полицай Венцислав Караджов,
Коментари Харесай

Тежки вести споходиха ексченгето Караджов, обвинено за убийството на родителите си в Пловдив!

Свидетелка, която се яви на новия развой срещу полицай Венцислав Караджов, даде притеснителни показания в съда. Днес започва нов развой против ченгето, за това, че е предоставило револвер на малолетния си наследник.

Предмет на разпита беше стрелял ли е 14-годишният тогава наследник на ченгето-Алекс, с револвер и учил ли го е татко му да стреля. Още когато стана кървавата вакханалия, през май 2016 година, и служителят на реда беше упрекнат в двойната екзекуция на родителите си, момчето беше дало показания, че татко му го е учил да стеля с персоналния му револвер " Глок ", 17-и диаметър, в гората край вилата им в родопското село Дедево. Заради това Караджов с изключение на с обвиняването за двойното ликвидиране, се снабди и с обвиняване, че е дал оръжието си и 8 патрона за него на ненавършилия пълноправие Алекс.

Мая Груева - съседка по вила на Венцеслав и брачната половинка му Каля сподели през днешния ден, че не помни огромна част от това, което е твърдяла в предходния си разпит и в показанията и има редица несъгласия. Груева описа през днешния ден, че малко преди Великден 2016 година тя, приятелят й Петър Стоянов, Венцислав и Каля Караджови и синът им Алекс излезли на разходка в гората над Дедево. Груева и Каля вървели напред, на към 20 метра пред ченгето и сина му. Стоянов пък бил пред дамите. В един миг чули 5-6 изстрела в период 2-3 минути. Малко по-късно Караджов се похвалил пред компанията какъв брой добре е стрелял Алекс. Караджов споделил: " Елате да видите синът ми какъв брой добре стреля ".

„ На дървото ни показваше, че е стрелял тъкмо. Но ние не сме го видели да стреля ", сподели Мая Груева. Тя не е видяла Алекс да държи оръжие, само че след това арбитър Милена Георгиева я накара да прочете личните си показания, дадени по време на досъдебното произвеждане, в които е написала противоположното. Свидетелката твърди, че в деня, когато пристигнали да я разпитват двама цивилни служители на реда, те й споделили да напише в обясненията си, че е видяла момчето да стреля, с цел да са идентични с показанията на другия очевидец - Петър Стоянов.

" Казаха ми, че Петър по този начин е споделил и аз също би трябвало по този начин да кажа, с цел да ни съответстват показанията ", акцентира дамата.

Според съседката детето не се е палило по оръжия и не се е интересувало от такива. " Алекс беше доста раздразнителен в ръцете. Алекс не е доста разговорлив, не приказва доста ", изясни Мая Груева. Тя си спомни още, че по време на разходката Караджов е споделил, че ще даде револвера на детето да стреля и ще му държи ръката, по-късно видяла по какъв начин служителят на реда прибира револвера в чантата си. Сети се още, че след стрелбата събирали гилзите.

Днес започва първото дело по обвиняването, че Караджов е дал оръжието на малолетния си наследник. Процесът продължава с разпит на очевидци. Паралелно с това дело върви и друго. Венцислав Караджов е упрекнат, че през 2016 година е разстрелял майка си Божурка и татко си Цветан. Причината-спор за вкусен парцел в Пловдив.

По време на този развой други очевидци дадоха показания, че Алекс е бил академик да стреля от татко си. Имаше подозрения, че и майката Каля, и синът Алекс знаят за осъщественото от Караджов ликвидиране, само че го прикриват.

Синът на служителя на реда отхвърли да дава показания и излезе от залата.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР